גז ראדון במרתפים ובתים צמודי קרקע – מהו ומהן השלכותיו?

גז ראדון במרתפים ובתים צמודי קרקע

בבית צמוד הקרקע שלכם או בבית העסק, סביר כי גם לכם ישנה קומת מרתף. את הקומה ניתן להשמיש כקומת מגורים, חדר פנאי ובידור, חדר עבודה או מחסן. לצד היתרונות הנפלאים שיש בקומת המרתף, חשוב להיות ערים גם לבטן הרכה שלה: גז הראדון. המשמעות היא שסביר כי בקומת המרתף שלכם (שהמון פעמים הינה קומת מגורים), ישנה נוכחות של הגז. חשיפה ממושכת לגז מסוכנת לבריאות ועלולה להוביל לתחלואה בסרטן הריאות ולמוות. 

ישנה מניפה רחבה של פרמטרים, המשפיעים על ריכוזו של הראדון במבנה בו אתם גרים או עובדים, ביניהם:

  • תנועת האוויר
  • אחוזי הלחות
  • ריכוז הראדון שבקרקע
  • קצב האקסהלציה

מדוע קשה לכם כל כך לחוש בנוכחות הגז?

הבעיה העיקרית עם גז הראדון, נעוצה בחוסר היכולת לאבחן אותו בתנאים רגילים והסבירות כי תצליחו לזהות את נוכחותו של הגז, נמוכה מאד. מדוע? משום שהראדון מאופיין בשלוש תכונות מרכזיות:

  • חסר טעם
  • חסר ריח
  • חסר צבע

בפועל, אינכם עושים דבר בכדי "לעודד" את הגז להגיע אליכם, הוא פשוט שם ולכן נדרשת ערנות. הראדון משתחרר מן הקרקע, מטפס אל האוויר וכך הופך להיות אורח קבע גם אצלכם בבית. על מנת לאבחן את הגז ולדעת מהו ריכוזו, נדרשת בדיקה ייחודית, יסודית ומקצועית – כמו זו שאנו מבצעים. 

הראדון בארבעת הקירות שלכם – איך הוא הגיע?

בקומת המרתף שלכם ובקומת הקרקע הראדון נוכח בחלל כאורח קבע. מדוע? משום שמקור הגז הוא בקרקע שעליה בונים. חשוב לציין כי מעבר לנוכחות הגז בקרקע, הוא גם ניכר בחומרי בניין שונים – מאריחי הקרמיקה ועד המלט. תחילה, ההנחה הייתה כי רק אנשים המתגוררים בבתים צמודי קרקע, צריכים להיות מוטרדים מנוכחותו של הראדון אך אם הזמן ובהדרגה, זוהתה נוכחות של הראדון גם בחדרי הממ"ד בדירות. איך זה קורה?

כידוע, בישראל החוק מחייב בבניית ממ"ד בדירות חדשות, כאשר את הבלוקים מחליף הבטון היצוק. כל עוד החדר המדובר – המרתף או הממ"ד בנויים מבטון, הם חשופים לקצב פליטה גבוה יותר של הגז – פי 5 (!), בהשוואה לקירות הבלוקים. 

כשחדר הילדים "מחבק" את הראדון

כפי שנאמר בישראל ישנה חובת בנייה של חדר ממ"ד. מאחר ואין כל כוונה שהממ"ד יהפוך למחסן, רבים משמישים אותו למגורים, בין היתר כחדר ילדים. כאמור, חדר הממ"ד, מאחר והוא בנוי מבטון ולא מבלוקים, חשוף לכמויות גבוהות של ראדון. חוסר באוורור למעשה מבסס תנאים אידיאלים לריכוז גבוה יותר. אך אין זה אומר שאוורור מפחית או מבטל את נוכחותו של הראדון. זיכרו: חשיפה ממושכת לגז מסוכנת לבריאות!

גז הראדון ופגיעה אפשרית בבריאות – מה חשוב לדעת?

אל תהמרו על הבריאות שלכם ושל בני משפחתכם! תרצו או לא, אתם נושמים את הראדון בריכוזים שונים. חשיפה ממושכת לגז, עלולה להוביל לפגיעה בבריאות, ואף למוות בעקבות החשיפה לקרינה. החשש העיקרי: נשימת גז הראדון לאורך זמן מסכנת את הבריאות ועלולה לגרום למחלת הסרטן.

אתגר גז הראדון: איך מתמודדים מולו?

אנחנו, בחברת "א.מ.נ", מזמינים גם אתכם לפנות אלינו לטובת בדיקת קרינה – לפני התחלת פרויקט הבנייה, או לפני עסקת נדל"ן שאתם מעוניינים לבצע. אנו מציעים שירות משולש:

  • בדיקה גז הראדון 
  • ייעוץ באשר לדרכי הטיפול
  • פתרון מיגון איכותי מפני גז הראדון

הבדיקה שלנו מעמיקה ויסודית. בהתאם לתוצאות הבדיקה, נסיק מסקנות ונציע לכם פתרון ראוי. בין השירותים שלנו: התקנת מערכת ייחודית למניעת חדירת גז הראדון.